I løbet af november måned frigiver SKAT forskudsopgørelsen for 2021. I den forbindelse er det altid godt at være lidt ekstra opmærksom.

Men i hvor høj grad er der egentligt behov for selv at foretage rettelser i sin forskudsopgørelse kontra det forslag SKAT har givet?

Er der noget man skal være opmærksom på i forbindelse med at rette sin forskudsopgørelse?

Hvad er forskudspgørelsen?

Forskudsopgørelsen er SKATs opgørelse af hvor meget du forventer at have i indkomst for det kommende år. Der er desuden angivert hvor mange fradrag, som fx. renter, kørselsfradrag mv. du har.

Ud fra alt dette beregner SKAT hvor store fradrag du har på din lønseddel, hvis du er ansat eller hvor meget du skal betale i B-skat, hvis du er selvstændig.

Hvornår skal man især rette i sin forskudsopgørelse?

Det anbefales altid at sikre sig at sin forskudsopgørelse er korrekt men i følgende situationer er det specielt nødvendigt at være opmærksom.

  • Hvis du får mere eller mindre i løn
  • Hvis du i 2020 er gået på pension eller efterløn
  • Hvis du har fået SU eller forventer at få dette i 2021
  • Hvis du forventer store renteudgifter fx. i forbindelse med køb af hus mv.
  • Hvis du skal køre langt til din arbejdsplads (kørselsfradrag). HUSK! Dette skal altid forskudsregistreres manuelt
  • Ved skilsmisse i 2020
  • Hvis du har startet personlig virksomhed i 2020

Derudover er der også en række forskellige fradrag der skal registreres manuelt. Nogle af dem er børnebidrag, ægtefællebidrag og rejsefradrag.

Tjek din lønpakke og din økonomi

Ved gennemgang af sin forskudsopgørelse kan det være en meget kærkommen mulighed at foretage en nøjere gennemgang af sin egen økonomi. Det er altid fordelagtigt minimum en gang om året at gennemgå sin økonomi og se om man fx. sparer nok op til pension. Hvis det viser sig at man har mulighed for at gøre dette skal det også bemærkes at en sådan opsparing også er fradragsberettet.

Derudover tilbyder mange arbejdspladser at medarbejdere kan få frie goder som fx. fri telefon, sundhedsydelser, bus- og togkort eller andre goder mod at der foretages et træk i bruttolønnen. Her er der også mulighed for at foretage optimering af sin økonomi og skattebetaling.

Kontakt os

Hvis du skal have assistance med nogle af de ovenstående opgaver så er du velkommen til at kontakte os via kontaktformularen nedenfor eller via telefon.

Kontaktinformationer

ATrådgivning
Ringgade 268
6400 Sønderborg

CVR-nr.: 38032607

Telefon: +45 53 82 84 84
E-mail: kontakt@atraadgivning.dk

Generel information

Alle oplyste priser er excl. moms

Hvad kan vi hjælpe med?